Over mij

Marieke Maan

Als Marieke Maan werd ik geboren in Delft en verhuisde via Ermelo en Almere, in 2009 naar Dronten. Ik ben 24 jaar getrouwd geweest met Wouter Wagenaar en samen zijn wij de trotse ouders van drie prachtige kinderen, twee dochters en een zoon.

Ik ben jarenlang werkzaam geweest in diverse functies binnen de zakelijke dienstverlening. Ik ben heel gelukkig dat ik deze werkervaring, samen met mijn levenservaring, nu kan inzetten om mensen bij te staan.

In 2016-2017 heb ik de opleiding tot uitvaartbegeleider gevolgd bij Meander in Zwolle. Daar heb ik ontdekt hoe mooi en bijzonder dit beroep is. Eindelijk heb ik het beroep gevonden waarin ik werkelijk iets kan betekenen voor mensen. Het werken als uitvaartbegeleider, geeft mij een enorme verrijking en voldoening.

La Luna Uitvaart is onderdeel van het Landelijk Meander Netwerk. Hierin zijn uitvaartbegeleiders met elkaar verbonden die allen werken volgens de onderscheidende Meander-visie. Zij onderschrijven het gedachtegoed van de uitvaartbegeleider als gids rond de dood. Zij nemen de tijd om rouwenden zorgvuldig te begeleiden in hun proces van afscheid nemen, met persoonlijke aandacht en kennis van zaken.

De naam

La Luna Uitvaart

La Luna is de Spaanse vertaling van mijn achternaam, (de) Maan. Van een koosnaampje, gegeven door ex-collega’s, geworden tot het symbool van mijn eigen uitvaartonderneming.

De primaire kleuren van La Luna zijn geel en groen. Waar geel staat voor hoop, staat groen voor rust. Deze kleurencombinatie is verwerkt in een logo waarin het verlaten van het aardse wordt gesymboliseerd. De maan en aarde zijn opgebouwd uit facetten, verwijzend naar de vele zon- en schaduwkanten van het leven.

Sterk in de regio

Werkgebied

La Luna Uitvaart verzorgt uitvaarten in heel Flevoland:

 • Dronten
 • Swifterbant
 • Biddinghuizen
 • Almere
 • Lelystad
 • Zeewolde

in de Noordoostpolder:

 • Emmeloord
 • Urk
 • Kraggenburg
 • Ens
 • Rutten
 • Nagele
 • Espel
 • Marknesse

en daarnaast is La Luna actief in het noordelijk deel van de Veluwe/Gelderland:

 • Harderwijk
 • Hierden
 • Ermelo
 • Putten
 • Nijkerk
 • Nunspeet
 • Elburg
 • Zwolle

Woont u elders? Neemt u ook dan gerust contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Uitvaartbegeleider La Luna Uitvaart